'Ik ben okÚ' training (hoogsensitieve kinderen)

Door het volgen van de training verandert niet de realiteit van het kind. Het verhoogt de vaardigheden van het kind om met de realiteit om te gaan. In deze training besteden we vooral aandacht aan stressreductie, aandachtfocus en versterking van het zelfvertrouwen. Ook richten we ons op de verbetering van de reflectiemogelijkheden van het kind op zijn omgeving Ún eigen innerlijke wereld.

De positieve bevestiging van het kind staat altijd centraal. Het doel is om de hoogsensitieve kinderen (h)erkenning mee te geven. De training is een aanzet om beter te reflecteren, je emotioneel lekkerder te voelen en je beter te kunnen uiten. Zo zal het kind zich weerbaarder voelen en kan het beter communiceren met zijn omgeving. In deze training wordt het kind zich bewust van zijn eigen houding en gedrag. Hij of zij krijgt de tools aangereikt om vervolgens deze houding en gedrag om te zetten in nieuw gedrag en houding:

niet de wereld bepaalt je gevoel, maar je gedachten ten aanzien van de wereld. 

Praktisch
De training heeft een vaste structuur die alle 8 keren hetzelfde zal zijn. Middelen in de training zijn: verhalen, creatief bezig zijn, oefeningen, ontspanning/meditatie, rust en helderheid in communicatie.

Doelgroep
Kinderen van 6 t/m 12 jaar die moeite hebben met de drukke wereld om zich heen. Kinderen die moeilijkheden ondervinden vanwege hun gevoeligheid en daar niet goed mee om kunnen gaan.